Behoefte aan een ontspannend weekend? Vlak bij het bos, gratis gebruik maken van onze buiten-jacuzzi? Maak hier in de ochtend je eigen koffie, of cappuccino. Standaard op onze kamers, een volautomatische espressomachine.

BED055

+31(0)850600019

info@bed055.nl

Chopinlaan 50, 7333 GE APELDOORN

FOLLOW US

  /  Travel   /  City Adventure   /  A Fascinating Land of Contrasts

Bed055

A Fascinating Land of Contrasts

De Veluwe is synoniem voor ruige natuur in Nederland. Denk aan loofbossen, naaldbossen, zandverstuivingen, heidevelden, maar ook beken en meren met laagveen. Waar talloze dieren leven als edelhert, ree, wild zwijn, vos en das. Maar ook adder, ringslang en gladde slang. En andere zeldzame dieren. Maar natuurlijk recent is er de komst van de wolf. Terwijl er een ander dier is geherintroduceerd: de wisent. Deze Europese bizon leefde hier vroeger ook al.

Ik kom uit het dorp Lunteren dat op de grens van de Veluwe ligt; ik ben er geboren en getogen. Toen ik begon als journalist werkte ik als correspondent voor de regionale krant, waardoor ik veel van het gebied leerde kennen. Daarnaast schreef ik veel artikelen over de natuur. Alsook excursies die je kan maken, vakantieparken, hotels en meer accommodaties. Ik ontmoette op mijn wandelingen ook geregeld de dieren die er leven.

De Veluwe is veel meer dan alleen het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit gebied is perfect voor talloze excursies om bijvoorbeeld te wandelen. Maar je kunt er ook goed fietsen en kamperen. Naast alle bezienswaardigheden wil ik ook de meest bijzondere excursies en belevenissen hier weer geven. En er zijn er genoeg weet ik uit ervaring. Wat een prachtig tijd had ik hier…..

Post a Comment